Història

L’afició al futbol ja es vivia a Ripollet a les primeres dècades del segle XX. El 1917 hi havia dos equips a la vila: la Societat Esportiva l’Aliança i el Club La Violeta.

Aquestes dues entitats van desaparèixer sobre el 1921, encara que amb alguns d’aquests jugadors es va formar el Club de Futbol Ripollet. El seu fundador va ser Pere Vilet, més conegut com Pere dels Cavalls. Ell i un grup d’amics van crear l’entitat i la van inscriure a la Reial Federació Catalana de Futbol.

Equip Club de Futbol Ripollet any 1921

El Club va començar a jugar a la categoria de Segona Regional. Durant aquest gairebé 100 anys d’història s’han succeït nombroses anècdotes i s’ha passat per diferents èpoques, algunes de bones i altre de no tant.

Es va començar a jugar al camp del Masot (on actualment es troba el CAP-II), després és va construir un altre al mig de la vila, el camp de la Rambla (on avui dia hi ha el Mercat Municipal) i per últim, l’any 1982, es van estrenar les instal·lacions actuals.

Camp de Futbol a la Rambla

El trasllat al camp de la Rambla va estar precedit d’una situació difícil per al club. L’any 1932, la Federació de Futbol va sancionar l’equip per uns incidents succeïts al camp del Masot, que van acabar amb el llançament d’un paraigües a l’arbitre. La sanció va ser tan important que l’equip es va haver de traspassar jugadors i es va estar uns mesos sense poder jugar.

Es va tornar a jugar el 1933 ja al camp de la Rambla i sent president Valentí Serra. Durant gairebé 50 anys, el camp de la Rambla va conèixer la voluntat de desenes de persones que, durant anys, van treballar per mantenir l’entitat i millorar-ne les instal·lacions.

Hi van passar jugadors que després trionfarien en equips importants. És el cas d’Amador i Siso, que van jugar al Sant Andreu, de Joan Martínez, que va militar, entre altres equips importants en l’Espanyol, on també van jugar Tito i Cárceles. Més tard, ja als anys 90 i en el camp de la Sínia, la figura més destacada ha estat Manel Martínez, que va ser jugador de l’Espanyol i del Sporting de Gijón, entre d’altres clubs.

Per diferents circumstàncies, el Club de Futbol Ripollet es va veure obligat a deixar el camp de la Rambla i trasdallar-se a les instal·lacions actuals, que va construir l’Ajuntament. Ha estat en aquestes instal·lacions on es va aconseguir l’ascens a Regional Preferent i més tard a la Primera Divisió Catalana, la categoria més alta aconseguida mai pel CF Ripollet.

Actualment el CF Ripollet es troba a la categoria de Segona Divisió Catalana.

Font: Anuari CF Ripollet 90 anys 1921-2011